À la carte

Att beställa efter matsedeln dvs á la carte innebär att du komponerar din egen trerättersmeny. Det behöver inte vara tre rätter dock utan kan lika gärna vara två rätter eller bara en rätt. På den här sidan hittar du förslag på olika förrätter, varmrätter och desserter.

Förätter
Säsongens melon- och kräftstjärtcocktail marinerad i basilikaolja toppad med friterad matbanan 85 Kr
Öjebyröra på hembakt kavring, sikrom, lök samt friterat tunnbröd 85 Kr
Liten charkuteritallrik med marinerad mozzarella, kronärtskocka och oliver 85Kr
Kallskänkens delikatesstallrik med smått och gott 85 Kr
Vitello Tonnato (Citron-, persilja- och vitlöksmarinerad kalv med sardell- och tonfisksås) 85 Kr
Ljummen råraka med parmesan och fänkål, finhackad rödlök, sikrom och dijoncremefraiche 85 Kr
Kallrökt lax, nykokt färsk sparris, hyvlad parmesan och tryffelhollandaise 85 Kr
Sotad marinerad färsk tonfiskloin med nudelsallad, ingefära och koriander 85 Kr
Carpaccio med tryffelolja, ruccula, flagad parmesan och pinjenötter 85 Kr
Varmrätter
KÖTT  
Helstekt fläskfilé med kantarell- och konjakssås och sockerärtor serveras med örtrostad potatis 152 Kr
Lammrack med creme på jordärtskocka, rostad palsternacka samt potatis- och vårlöks quesadilla 205 Kr
Ört- och vitlöksmarinerad lammytterfilé med provencalsk rödvinssky och medelhavsgrönsaker serveras med rotfruktgratäng 220 Kr
Citron- och timjanstekt kalvrygg med sherrysås och kronärtskockshjärtan serveras med potatistortilla 232 Kr
Helstekta oxfilémedaljonger med brynta champinjoner, smålök och enrisrökt sidfläsk och rödvinssås serveras med potatisgratäng 235 Kr
Rosastekt renkalv med lingon- och portersky och frästa svartrötter serveras med potatispuré smaksatt med timjan och västerbottenost  260 Kr
FÅGEL  
Lime- och citronmarinerad färsk kyckling på spett med äpple- och korianderyoghurt med rostad sötpotatis och färskpotatis 135 Kr
Kakao- och chilimarinerat kycklingbröst med balsamicosky, sauterad paprika och sugarsnaps serveras med ugnsrostad potatis 147 Kr
Örtstekt kycklingfilé med chilibearnaise serveras med hot cajunkryddad klyftpotatis 147 Kr
Gremolatastekt majskycklingbröst med semitorkad tryffeltomat, butternutcreme samt rödvinssås serveras med Potatis- och palsternackagratäng 155 Kr
FISK  
Halstrad fjordlax, kräfthollandaise och grön sparris serveras med kokt potatis 185 Kr
Ugnsbakad lättrimmad torskrygg och pepparrotsfrästa rödbetor serveras med kokt potatis 210 Kr
Ångad lax- och skaldjursfärserad rödtungafilé, saffransvittvinssås och juliennegrönsaker serveras med kokt potatis 255 Kr
Ugnsbakad hälleflundra med jordärtkockscreme, sidfläsk, vitvinssås samt kokt färskpotatis 320 Kr

Till varmrätten kan ni välja mellan potatisgratäng, rotfruktsgratäng, potatispaj, risolettepotatis och ris (vildris eller grönsaksris)

Desserter
Hembakad chokladtarte med ganache och likörmarinerad apelsin- och jordgubbssallad med vispgrädde 50Kr
Sallad på färska frukter marinerade i Grand Marnier och muscavadosocker samt vaniljyoghurt och riven vit choklad från Callebaut 50Kr
Creme brulee med kardemummasmak 50Kr
Citrontarte med marinerade bär och lättvispad grädde 50Kr
Vår egen tiramisu med amaretto 50Kr
Paj på säsongens äpplen samt hallon med riven mandelmassa och hemgjord vaniljcreme 50Kr
Mousse på apelsin med Grand Marnier marinerad apelsin toppat med havrecrunch 50Kr
Vit choklad pannacotta med limemarinerade hallon och vit chokladcrunch 50Kr
Chokladmousse ”Rocky road” (nötter, kolasås, marshmallows) 50Kr
Dessertbuffé; Tiramisu med amaretto, Liten kardemumma brulee, Chokladmousse med punchmarinerade bär 85Kr

TÄNK PÅ ATT moms tillkommer på alla priser. Betalning sker via banköverföring, Swish, kontant eller mot faktura för företag.

Kontakta oss för mer information!