Restaurangen i Nacka – dagens lunch

Öppet måndag – fredag kl. 10:00–13:30

Vi serverar varje dag minst tre rätter som lunchbuffé. I lunchen ingår stort salladsbord, vatten med eller utan kolsyra, smör och bröd samt kaffe och kaka eller frukt.
Alla priser på den här sidan är inkl. moms!

Dagens lunch     120 kr

Dagens sallad    120 kr

Salladsbuffé       100 kr

Dagens soppa     90 kr

För dig som äter hos oss frekvent finns ett lunchkort för 1 200 kr och som laddas med 1 320 kr.
Take away, dvs hämtmat i låda, 26 kr per hg exklusive sallad inkl. smör och bröd. Vi väger din matlåda i kassan.

Information om allergener
Efter varje rätt finns det angivet dom två vanligaste allergenerna i rätten (G) för gluten och (L) för laktos. Har du allergi mot övriga allergener listade av EU så som ägg, nötter, jordnötter, kräftdjur, fisk, blötdjur (snäckor, musslor och bläckfisk), sojabönor, selleri, senap, sesamfrön, svaveldioxid och sulfit samt lupin kan du alltid fråga oss när du beställer mat.

Är du allergisk? Fråga alltid oss om innehållet i maten.

Vecka 37

Måndag 13/9

Viltskav med champinjoner messmör, grädde, lingon och potatispuré (L)

Pocherad sej med spetskål, citron, timjan, vitvinssås och kokt potatis

Rostade betor med fetaost, kidneybönor, ris och tomatsås

Gazpacho

 

Tisdag 14/9

Stekt fläsk med raggmunk och lingon / Bruna bönor och kokt potatis (G)

Friterad panerad torsk med grönärtspuré, aioli och pommes (G)

Rotfrukts-bourguignon med champinjoner, sojaprotein, smålök och potatispuré

Morotssoppa med ingefära och chili

 

Onsdag 15/9

Friterad kyckling med sötsur sås och basmatiris (G)

Pestobakad kummel med skaldjurssås och örtpotatis

Pastagratäng med sojafärs, grönsaker och ädelost

Sparrissoppa

 

Torsdag 16/9

Ärtsoppa med fläsk, senap & örter samt pannkakor med sylt och grädde (G/L)

Sydfranska pannbiffar med ratatouille och rostad potatis (G)

Halstrad lax med tryffelhollandaise och kokt potatis

Sötpotatisfalafel med kryddigt ris, peperoni och vitlökssås

 

Fredag 17/9

Nattstekt pluma av rapsgris med kryddsmör, rödvinssås och potatisgratäng (L)

Saffransdoftande fiskgryta med aioli och krutonger (G/L, G endast i krutongerna)

Rotfruktsbiffar med rostade rotfukter och het bönsalsa

Fransk löksoppa med krutonger (G endast i krutongerna)


Vecka 38

Måndag 20/9

Skånsk kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor

Pocherad torskfilé med pepparrot & gräslökssås och kokt potatis

Marockansk linsgryta med torkad aprikos, sojaprotein och basmatiris

Rostad majssoppa

 

Tisdag 21/9

Raggmunk med stekt fläsk och lingon (G)

Fisk- & skaldjursgryta med saffran, grädde och vitt vin, serveras med hummeraioli

Pasta med broccoli, grönkål, oliver, sojabitar och örtsås (L)

Grönärtsoppa

 

Onsdag 22/9

Kycklingfilé BBQ med coleslaw, BBQ-sås och rostad potatis

Havets Wallenbergare med gröna ärtor, brynt smör och potatispuré

Rotfruktsgryta med garam marsala, kikärtor och basmatiris

Rotsellerisoppa

 

Torsdag 23/9

Ärtsoppa med fläsk, senap & örter samt pannkakor med sylt och grädde (G/L)

Lasagne med tomatsås och parmesan (G)

Ugnsbakad lax med röd curry, kokosmjölk, grönsaker och basmatiris

Vegetarisk lasagne med tomatsås och parmesan (G)

 

Fredag 24/9

Högrevsburgare med briochebröd, cheddar, dressing, sallad och pommes (G)

Fiskpiccata med tomat- & dragonsås samt kokt potatis (G)

Grönsaksgratäng med västerbottensost och potatispuré

Champinjonsoppa


 

 

Dagens lunch hittar du också på vår Facebook-sida:

– Facebook