Restaurangen i Nacka – dagens lunch

Öppet måndag – fredag 10:00 till 14:00.

Vi serverar varje dag minst tre rätter som lunchbuffé. I lunchen ingår stort salladsbord, vatten med eller utan kolsyra, smör och bröd samt kaffe och kaka eller frukt. Varje dag erbjuds även en lighttallrik för dig som vill ha ett smalare alternativ för samma pris som dagens lunch. Vi har även bakad potatis med dagens röra för 118 kr samt dagens soppa för 90 kr.

Dagens lunch 110 kr

För dig som äter hos oss frekvent finns ett lunchkort för 1 100 kr och som laddas med 1 210 kr.
Take away, dvs hämtmat i låda, 24 kr per hg exklusive sallad inkl. smör och bröd. Vi väger din matlåda i kassan.

Information om allergener
Efter varje rätt finns det angivet dom två vanligaste allergenerna i rätten (G) för gluten och (L) för laktos. Har du allergi mot övriga allergener listade av EU så som ägg, nötter, jordnötter, kräftdjur, fisk, blötdjur (snäckor, musslor och bläckfisk), sojabönor, selleri, senap, sesamfrön, svaveldioxid och sulfit samt lupin kan du alltid fråga oss när du beställer mat.

Är du allergisk? Fråga alltid oss om innehållet i maten.

 

Vecka 46:

Måndag 11/11

Köttfärslimpa på vilt- & nötfärs med ädelostsås och örtrostad potatis (G/L)

Fiskgratäng med räkor, sparris och kokt potatis (L)

Buljongkokt gulbeta med ratatouille, bönor och rostad potatis

Morotssoppa med kokos, ingefära och chili

 

Tisdag 12/11

Kycklingfilé med svampsås och stekt potatis (L)

Wok med räkor, musslor, grönsaker och nudlar i ostronsås (G)

Veg. wok med vegofärs, grönsaker och nudlar i söt sojasås (G/L)

Champinjonsoppa (L)

 

Onsdag 13/11

Helstekt karré med bearnaisesås och pommes frites

Pocherad kolja med chablissås och potatispuré (L)

Grönsaksbiff med bearnaisesås och pommes frites

Rödbetssoppa med smetana (L)

 

Torsdag 14/11

Ärtsoppa med fläsk, senap, örter, pannkakor, sylt och grädde (G/L)

Pytt Bellman (gräddstuvad) med rödbetor och saltgurka (G/L)

Laxpudding med skirat smör, citron och dill (L)

Blomkål och kikärtor i indisk curry med basmatiris och naanbröd (G)

 

Fredag 15/11

Kyckling BBQ med coleslaw, rökt äppelchutney och rostad potatis (G/L)

Stekt panerad sejfilé med sås på gräddfil, gräslök och limfjordskaviar (G/L)

Rödbets- och fetaostbiffar med ljummen färskpotatissallad & honungsyoghurt (G/L)

Tomatsoppa med vitlökskrutonger (L)

__________________________________________________________________________

Vecka 47:

Måndag 18/11

Ugnsbakad kalkon med rödvinssås, persiljesmör och rostad potatis (L)

Pocherad kolja med vitvinssås, röd limfjordskaviar och kokt potatis (L)

Sesamrostade rotfrukter med hummus och tomatsallad

Linssoppa med rostad paprika

 

Tisdag 19/11

Grillad kyckling med timjanstekt potatis, rödvinssky och tzatziki (L)

Lax i ugn med gräslökssås och kokt potatis (L)

Zucchini- och linsplättar med fetaost-creme och ljummen potatissallad (L)

Pumpasoppa med rostade solrosfrön (L)

 

Onsdag 20/11

Färsbiff med konjaksdoftande grönpepparsås och stekt potatis (L)

Strömming på Operakällarens vis med lingon, potatispuré och citron (G/L)

Aubergine och sojafärs moussaka med potatis och lök L

Grön ärtsoppa med touch av mousserande vin

 

Torsdag 21/11

Ärtsoppa med fläsk, senap, örter, pannkakor, sylt och grädde (G/L)

Skånsk kalops med rödbetor och kokt potatis

Fiskgryta à la Matlust med tomat, rotsaker, vitt vin och aioli

Sellerischnitzel med ärtor, skirat smör och stekt potatis (L)

 

Fredag 22/11

Nattbakat innanlår av nöt med gräddsås, pressgurka, gelé och potatis (L)

Fiskpiccata milanese med tomatsås och basmatiris

Vegetarisk gulasch på sojaprotein med gräddfil och ris (L)

Yoghurtsoppa med dinkel och mynta (L)
__________________________________________________________________________

 

Dagens lunch hittar du också på vår Facebook-sida:

– Facebook